Tanıtım

İletişim, basın yayın, reklâmcılık ve habercilik gibi iş kolları, günümüzde birbirleri ile yakın ilişkiler kurmuş ve teknolojik imkânlarla beslenerek hemen her alanda kullanıma girmişlerdir. Bu noktada Grafik Sanatlar Bölümü, ilgili alanlarda görev almak üzere, araştıran, düşünen, sosyal, toplumun estetik zevklerini yönlendirebilecek iyi ve nitelikli sanatçı-tasarımcılar yetiştirmeyi ön görmektedir. İş kolu geniş ve teknolojiyle sıkı ilişki içinde olan Grafik Sanatlar Bölümü sürekli değişim ve gelişim içinde olarak gençlere yeni iş alanlarında yer edinme avantajı da sağlamaktadır.

Globalleşen dünyada basın-yayım sektöründeki gelişmeler ve iletişim araçlarında ki çeşitlilikle birlikte grafik tasarımın da önemi artmıştır. Bu gelişmeler doğrultusunda Grafik Sanatlar Bölümü masaüstü yayıncılıktan televizyon jeneriklerine, ambalaj grafiğinden web tasarımına, baskı sanatından grafik ve çevre etkileşimine kadar geniş yelpazede ürünler vererek disiplinler arası özelliği ile ön plana çıkmaktadır.

Bölüm mezunları; tanıtım ve reklam ajanslarında, matbaalarda, özel ve resmi kuruluşların reklam ve tanıtım birimlerinde, medya kuruluşlarında sanat danışmanı veya grafik tasarımcı olarak; illüstrasyon, animasyon, reklam fotoğrafçılığı, web tasarımı, video-film, sinema, etkileşimli çoklu ortam, masaüstü yayıncılık alanlarında görev alabilirler. Bunların yanı sıra, kendi işletmelerinde ya da serbest sanatçı olarak da çalışabilecekleri gibi, öğretmenlik sertifikası alanlar ise resmi ya da özel öğretim kuruluşlarında sanat eğitimcisi olarak görev alabileceklerdir. Her türlü görsel bildirişimin ve iletişimin kurulmasında etkin rolü olan grafik tasarımcısının hemen her sektörde çok geniş istihdam alanları bulunmaktadır. Grafik Sanatlar programında lisans öğrenimini başarı ile tamamlayan öğrencilere "Grafik Tasarımcısı - Grafik Sanatçısı - Sanat Eğitmeni” unvanı verilmesi öngörülmektedir. Eğitim dili Türkçedir.

Bölüm Başkanı

AYŞE KARABEY TEKİN
Doç. AYŞE KARABEY TEKİN
Bölüm Başkanı

akarabey@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 2864

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Kurum: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Fakülte: Mimarlık ,Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi

Bölümü: Grafik  Bölümü

Adres: Mimarlık ,Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Yenişehir Mah.Kayseri Cad. No : 61 58140 Kampüs – Sivas

E-Posta:   mgstf@cumhuriyet.edu.tr

Santral Telefon: +90 (346) 219 10 10 - 3355

Yukarı