TÜBİTAK 2242 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARINDA FAKÜLTEMİZ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ÜÇÜNCÜLÜK BAŞARISI

Haber Tarihi :   06.04.2023

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Proje Yarışmalarına bu yıl 511 proje başvuru yaptı.  20-22 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen final yarışmasında 9 kategoride toplam 115 proje değerlendirmeye alındı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Enver Cenan İnce danışmanlığında Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Sena Nur Ağırtopçu, Zeynep Mercan ve Yaren Keleş tarafından hazırlanan “Sivas Merkez İlçe ve Çevresine Yönelik Optimum Yerleşilebilir Alanların Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) Yöntemi Üzerinden Belirlenmesine Yönelik Olarak Coğrafi Bilgi Sistemleri Tabanlı Analiz Çalışmaları” isimli proje de Akıllı Şehirler ve Ulaşım kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Ödül töreni İstanbul’da TEKNOFEST finalinde yapılacaktır.

Danışman hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.